Kosten

In 2020 heeft u vanuit de basisverzekering recht op vergoeding van veel vormen van psychologische hulp in de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ). U hoeft geen eigen bijdrage te betalen, maar de vergoeding valt wel onder het wettelijk vastgesteld eigen risico. In hoeverre de behandeling wordt vergoed, hangt af van de ernst van de klachten. Ik zal eerst een intake met u doen. Deze wordt altijd vergoed indien er een verwijzing is van de huisarts. De intake zal altijd bestaan uit minimaal 1 gesprek, soms zullen een of meer diagnostische vragenlijsten worden ingezet. Op basis van door de overheid vastgestelde criteria bepaal ik of u op grond van uw diagnose in aanmerking komt voor vergoede zorg en welk behandeltraject van de GB-GGZ bij uw klachten passen.
1) GB- GGZ kort 294 min.
2) GB-GGZ middel 495 min.
3) GB-GGZ intensief 750 min.

Binnen de duur van het gekozen behandeltraject moet alles gebeuren: consulten, administratie, diagnostiek, overleg met de huisarts, telefonisch contact, e-mailcontact, consultatie van specialisten etc. Een enkele keer zal uit de intake naar voren komen dat verwijzing (via de huisarts) naar de Specialistische GGZ nodig is. Deze behandelingen worden altijd vergoed.
Sommige lichte klachten, zoals bijvoorbeeld aanpassingsstoornissen, werk- en relatieproblematiek, zijn uitgesloten van verzekerde Generalistische Basis zorg. Als ik dit op basis van uw klachten tijdens de (vergoede) intake constateer, kan terugverwijzing naar de huisarts plaatsvinden. Mogelijk is dan de hulp die de huisarts met de POH-GGZ kan bieden voldoende. Wanneer u ervoor kiest om toch bij mij in behandeling te komen , dan moet u het zelf betalen, eventueel vanuit de aanvullende verzekering. Voor de niet vergoede zorg hanteer ik een uurtarief van 95 euro. Bij niet vergoede zorg krijgt u uiteraard niet te maken met het wettelijk verplicht eigen risico.

Het eigen risico (voor allerlei vormen van gezondheidszorg uit de basisverzekering) zal in 2020 voor iedereen 385 euro per kalenderjaar bedragen. Het eigen risico betaalt u aan de zorgverzekeraar.

Met alle verzekeraars heb ik voor 2020 een contract afgesloten. De rekening wordt buiten u om geregeld. 

Verder worden afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgebeld in rekening gebracht met het praktijktarief. Het tarief voor een te laat afgemelde afspraak of no-show bedraagt 50 euro. Deze rekening kunt u niet bij uw verzekeraar declareren.